Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-24T21:42:08+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
                                         O ramai ...
                                 (argumentare pe liric )
   
         Poezia "O ramai .." de Mihai Eminescu este o opera lirica .
         Un prim argument adus afirmatiei mele il constitue prezenta figurilor de stil care ofera melancolie "in al umbrei intuneric, te aseman unui print" si subliniaza relatia om-natura "astfel zise lin padurea" . Personificarea padurii ne ofera o stare de bucuri "astfel zise lin padurea" , si subliniaza claritatea cu care graieste . Scurgera timpului exuberant se petrece rapid , fiind subliniat si acest fapt " anii tai se par a clipele/clipele se par a veacuri " . 
        Alt argument , este redat de catre eul liric care isi face simtita prezenta prin marci lexico-gramaticate "te"(pronume personal) , iar atentia padurii oferita bietei si plapandei copilarii se resimte pe parcursul operei " si prin vuietul de valuri/prin miscarea-naltei ierbi/eu te fac s-auzi in taina.." .dorinta de a mai copilarii il inmoaie pe bietul om care tradeaza sentimentul de tristete ,  datorita trecerii timpului el nu mai o poate pe cea  mai buna prietena , natura " Astazi chiar de m-as intoarce/A-ntelege n-o mai pot../Unde esti copilarie ?/Cu padurea ta cu tot ? ". 
           In urma celor prezentate pot afirma ca poezia O ramai este o opera literara .
163 4 163