Răspunsuri

2014-05-24T22:25:58+03:00
Pai SaP este o propozitie universal afirmativa , care se scrie: Toti S sunt P, de exemplu : Toti porumbeii sunt pasari. , SeP e universal negativa si inseamna: Niciun S nu e P , de exemplu : Nciun copil nu e adult , SiP e particular afirmativa ( Unii S sunt P ) , iar SoP e particular negativa ( Unii S nu sunt P ) . Iar daca ti se da propozitia : Unii copii sunt harnici , si trebuie sa spui care din astea e , iti dai seama ca e de tip SiP.  Cu ajutorul patratului logic vezi raporturile dintre ele ( poate ti l-a dat in lectie)  . Iar cu ce te ajuta in viata , sincer nu stiu :)) . Sper ca te-am ajutat , daca nu, mai intreaba si fii mai precis/a.:)
15 4 15
2014-05-25T03:44:55+03:00
La prima vedere 'S' vine de la 'Subiect', iar 'P' vine de la 'Predicat', dar nu intotdeauna aceste litere au aceste semnificatii in expresiile SAP, SEP, SIPsi SOP.
'A', 'e', 'i' si 'o' sunt elemente de legatura logica intre entitatile 's' si 'p'.
Am scris cele de mai sus ca urmare a cercetarii pe internet dupa cuvintele SAP, SEP, SIP, SOP. Aceste cuvine sunt utilizate in scheme de logica formala
Dupa cum am scris la inceput, 's' si 'p' pot fi luate dupa caz ca fiind 'subiect' si 'predicat' dar am vazut ca sunt tratate si ca multimi, ceea ce mi se pare straniu ca multimea predicatelor sa se intersecteze cu multimea subiectelor, Sau o fi vorba de multimi ale valorilor subiectelor si predicatelor ?
Ce semnifica literele a, e i si o in constructiile 'sap', 'sep', 'sip' si 'sop' poti afla repede cautand pe internet.
Eu iti recomand ca sa tratezi cu seriozitate logica formala si studiul propozitiilor categorice deoarece cu ajutorul acestei logici si cu aceste propozitii se studiaza matematica.
:-)

2 5 2