Pentru a realiza un text argumentativ trebuie sa respecti o structura simpla, de eseu, si anume :
1. Ipoteza (Introducerea) in jur de 5-7 randuri in care iti exprimi opinia ta asupra temei date si o mica definitie sau cateva cuvinte despre importanta acesteia. Foloseste cuvinte precum : "consider ca", "parerea mea", "opinia mea", "din punctul meu de vedere", etc.
2. CUPRINSUL
Aici va trebui sa folosesti 2 argumente (pro/contra) insa mare atentie... acestia trebuie sa corespunda cu pozitia adoptata in introducere.

Un argument ar trebui sa cuprinda : conector + sutinerea pozitiei + EXEMPLU (de preferat din opere, dar nu obligatoriu)

Foloseste neaparat conectori precum : in primul rand, pe de o parte, pe de alta parte, in acelasi timp, totodata, etc.
3. INCHEIERE

In incheiere va trebui sa iti consolidezi cuprinsul, formuland o concluzie.

Răspunsuri

2014-05-24T20:15:17+03:00
In primul rand in textul argumentativ trebuie sa iti sustii opinia referitoare la o anumita afirmatie prin niste argumente bazate pe exemple concrete. 
incipitul trebuie sa sune cam asa : In opinia mea / Cred ca / dupa parerea mea /Sunt de acord cu... / nu sunt de acord  etc . apoi treci direct la argumente de cele mai multe ori se cer doar 2 argumente pe care le poti formula astfel :In primul rand, In al doilea rand.-De asemenea, bineinteles etc 
La sfarsit concluzia trebuie realizata cat mai concis ca o idee finala a argumentelor aduse
2 5 2
2014-05-24T21:04:37+03:00
Pentru a face un text argumentativ trebuie să incepi cam așa "primul meu argument este că ... și pui un argument " apoi spui "al doilea meu argument este că... sau un alt argument este că..." iar apoi la final pui concluzia "concluzia mea este că...!
1 3 1