Scrie un eseu argumentativ pornind de la urmatoarea afirmatie "Dragostea este indelung rabdatoare,este plina de bunatate,dragostea nu pizmuieste,dragostea nu se lauda(...) Nu se bucura de nelegiuire,ci se bucura de adevar.Acopera totul,crede totul nadajduieste totul,sufera totul.Dragostea nu va pieri niciodata. (Biblia) (25-30 de randuri)
Imi puteti da niste ideei pentru un astfel de eseu , va rooog :o3
Si ceva argumente, ce as putea scrie ( 3 argumente)

1

Răspunsuri

2014-05-24T20:27:44+03:00
După părerea mea, dragostea reprezintă unul dintre cele mai de preţ sentimente pe care le poate manifesta o fiinţă umană. Dragostea este un sentiment de afecţiune faţă de o persoană de sex opus sau faţă de un obiect la care ţinem foarte mult, având o încărcătură sentimentală deosebită.     

Din punctul meu de vedere, acest sentiment de dragoste poate fi, în primul rând, spontan, imprevizibil sau fără noimă. În al doilea rând, sentimentul de dragoste se poate manifesta în timp, acesta amplificându-se pe parcurs. 
    
Uneori, manifestarea sentimentului de dragoste este împiedicată de anumite prejudecăţi, cum ar fi: sociale, rasiale, religioase sau de altă natură. Spre exemplu, în tragedia Romeo şi Julieta, scrisă de William Shakespeare, se ajunge la un final tragic, pornind de la o pasiune înflăcărată ce încalcă regulile sociale.     

În concluzie, dragostea poate fi privită ca o pasiune apărută din senin sau ca un sentiment complet raţional, dezvoltat, progresiv, în timp.
2 5 2