La un depozit sunt 848 kg de mere.Un sfert din cantitate se foloseste pentru compot,a treia parte din rest dulceata,iar restul se distribuie in mod egal la doua magazine.
Cate kilograme de mere primeste fiecare magazin?

2

Răspunsuri

2014-05-23T15:54:24+03:00
Cantitatea pentru compot
1/4 * 848 = 212 kg
Cantitatea ramasa
848 - 212= 636 kg
Cantitatea pentru dulceata
1/3 * 636 = 212 kg
Cantitatea ramasa
636 - 212 = 424 kg
Cantitatea primita de un magazin
424 / 2 = 212 kg
Cantitatea primita de celalalt magazin este 212 kg
848kg:4=212kg(pentru compot),848kg-212kg=636kg(cantitatea ramasa),636kg:3=212kg(pentru dulceata),636kg-212kg=424kg(cantitatea ramasa),424:2=212kg(primita de celalalte magazine
2014-05-23T16:01:29+03:00
1. Cat se folosesc la compot?
848:4=212 kg
2. Cate kg raman?
848-212=636
3.Cat se foloseste la dulceata?
636:3=212 kg
4. Cate kg raman?
636-212=424
4. Cate kg primeste fiecare magazin?
424:2=212 kg
1 5 1