8.Imagineaza-ti si descrie in 6-8 randuri , spatiul in care traiesc vulturii.
In compunerea ta , vei folosi un atribut pronominal , doua atribute adjectivale , un atribut adjectival exprimat prin numeral ordinal si un atribut verbal.

2

Răspunsuri

2014-05-23T15:25:12+03:00

Vulturul este cea mai mare pasare zburatoare din lume. Desi este un simbol al puterii, atat in emblemele americane, cat si in cele din Filipine, acest superb exemplar inaripat este pe cale de disparitie, fiind declarata pasare ocrotita prin lege pe ambele continente americane.PTraiesc pe multe continente, in Africa, Europa, Asia, America de Sud dar cel mai des ma intalnesti in America de Nord si Canada
.P
ot fi zariti foarte rar cu ochiul liber, deoarece vulturii isi fac cuiburile numai pe stancile abrupte de pe malul oceanului sau in munti, la inaltimi mari. Exista, insa, si specii care traiesc in apropierea padurilor sau in paduri, cocotati in varful copacilor, precum cei trei simpatici vulturi din desenul animat “Cartile junglei”. 
2014-05-23T15:43:32+03:00
Traiesc pe multe continente, in Africa, Europa, Asia, America de Sud dar cel mai des ma intalnesti in America de NMama vultur aproape intotdeauna nu depune in cuib decat 2 oua. Stie sa foloseasca betisoare si ramurele ca sa-si construiasca cuibul pe marginea stancilor sau in copaci mari. Multi vulturi folosesc acelasi cuib mai multi ani. Cuibul lor este foarte gros si poate fi mai larg de 2 m si poate cantari mai mult de 500 kg. Pentru ca sunt o pasare de prada, trebuie sa calatoresc foarte mult pana imi gasesc mancarea. Asta ar insemna un consum mare de energie. Asa ca am invatat sa fiu un maestru al zborului: pot zbura foarte sus, in verticala si stiu sa folosesc curentii de aer. Pot zbura cu 30 de km\ora fara un efort prea mare. Vulturul golas a fost odata cunoscut sub denumirea de “vulturul alb”. Este acel vultur care are gatul alb. Se numeste "golas" pentru ca de la departare nu se vedeau penele albe, ci se vedea ca si cum era golas pe cap si pe gat. De multe ori a fost folosit in istorie ca simbol al puterii. A aparut pe monede, steaguri, sculpturi ornamentale. 
Citeaza articolul pe situl tauord si Canada.