720 dam + 60 dam = ? m
200 dam -140 m = ? dam
10 x 48 m = ? dam
430 dam - 360 dam = ? hm
840 km + 670 hm = ? km
1000 m : 10 = ?hm

Si o problema de rezolvat
Un automobil a parcurs 900 km in 3 zile . stiind ca in primele doua zile a parcurs 600 km , iar in ultimele doua zile 500 km , afla cati kilometri a parcurs in fiecare zi ?


Si ultima problema :
Un biciclist a parcurs intr-o zi 37 km , a doua zi 1900 dam , iar a treia zi 750 hm . Cati kilometri a parcurs in total ?

1

Răspunsuri

2014-05-23T11:34:46+03:00
Invata unitatile de masura si tranformarile ai nevoie de ele si la liceu    problemele se rezolva tot prin transformari trebui sa ai o singura unitate de masura                                    2)     a+b+c=900        a+b=600        b+c=500   nu stiu cu segmente sper ca de aici te descurci                                                                                                                                1)    720dam+60dam=780dam=7800m               200dam-14dam=186dam                               10*48m=480m=48dam                                   430dam-360dam=70dam=7hm                   840km+67km=907km                                     1 000m:10=100m=1hm                                   3)    1 900dam=19km        750hm=75km       deci el a parcurs     37km+19km+75km=131km                                           invata multipli si submultipli altfel nu poti rezolva
3 4 3