La un magazin erau mere , pere si prune . Mere erau 27 kg , perele cu 8kg mai mult decit merele si prunele cu 3 kg mai mult decit perele . cite mere , pere si prune erau ?

Răspunsuri

2014-05-22T23:30:24+03:00
La o scoala invata 32 copii in clasa a doua, cu 20 mai multi copii in clasa treia iar in clasa a patra cu 17 mai patin decat in clasa doua si a treia la un loc. Cati copii invata in cele 3 clase?
32 + (32 + 20) - 17 = 32 + 52 - 17 = 84 - 17 = 67
Problemă:
În grădină s-au plantat 226 de pruni,cireși cu 111 mai puțin,iar piersici cu 39 mai mult de cât pruni.
Câți pomi s-au plantat în total?!
Rezolvare:
226-111=115(cireși)
226+39=265(piersici)
226+115+265=606(pomi plantați în total)
2014-05-22T23:49:35+03:00
Problemă:
În grădină s-au plantat 226 de pruni,cireși cu 111 mai puțin,iar piersici cu 39 mai mult de cât pruni.Câți pomi s-au plantat în total?! 
Rezolvare:
226-111=115(cireși)
226+39=265(piersici)
226+115+265=606(pomi plantați în total)