Răspunsuri

2014-05-22T22:09:22+03:00
Substantele si preparatele chimice anorganice si organice au avut si continua sa aiba o utilizare mare in zona industriala, in zona gospodariilor individuale cat si in zona cercetarii. Aceleasi substante si preparate chimice  utilizate in industrie si cercetare, dar si in gospodarii individuale pot trece, in anumite conditii, in zona contaminarii, distrugerii si afectarii grav a factorilor de mediu (apa, flora, fauna, sol, subsol, asezari umane) si a sanatatii oamenilor.  Utilizarea diverselor substante si preparate chimice inofensive pentru om si factori de mediu sau periculoase  si foarte periculoase pentru om si mediu, genereaza:
-   deseuri sub forma de resturi lichide, gazoase, solide, pastoase; -   ambalaje si deseuri de ambalaje de diverse tipuri (metalice, de sticla, de hartie si carton, de materiale plastice, de lemn, compozite, de textile, de piele si inlocuitori ). Datorita proprietatilor fizice si chimice ale diverselor substante si preparate acestea trebuie sa fie beneficieze de o gestionare din punct de vedere  mediu sigura care sa nu afecteze sanatatea populatiei. Extrapoland: si ambalajele si deseurile de ambalaje in care au fost substante si preparate chimice periculoase trebuie sa beneficieze de o gestionare din punct de vedere  mediu sigura  care sa nu afecteze sanatatea  populatiei.


Substanţele chimice sunt cheia vieţii moderne şi vor fi produse şi utilizate în continuare la locurile de muncă. Cu eforturi concertate, guvernele, angajatorii, lucrătorii şi organizaţiile acestora pot ajunge la o bună gestionare a substanţelor chimice pentru a obţine un echilibru corespunzător între beneficiile utilizării substanţelor chimice şi măsurile de prevenire şi protecţie faţă de potenţialul impact negativ asupra lucrătorilor, locurilor de muncă, comunităţilor şi mediului

1 5 1
2014-05-22T22:10:53+03:00

-SUNT FOLOSITE IN MEDICINA

-IN GOSPODARIE

-CA INGRASAMINTE

-AMBALAJE

-IN INDUSTRIE