Redacteaza un dialog imaginar, de 8 - 10 replici, cu unul dintre autorii textelor-suport, pe tema lecturii, gasind raspuns la intrebarile : Ce citesc? Cum citesc? De ce citesc? Cu ce efect citesc ? (textele suport fiind "Fratele mai mic al lecturii" de Ana Blandiana si "Hronicul si cantecul varstelor" de Lucian Blaga. Heeeelp ! :))

1
??
Ok, in 30 de minute o ai, e bine?
Multumesc... nu prea le am cu literatura :))
Ok, ma ocup de tine.
Eu citesc cartea "Cuore, inima de copil" de Edmondo de Amicis.Eu citesc destul de bine pentru varsta mea.Eu citesc pentru a-mi imbogati vocabularul.Imi place cartea pe care o citesc.

Răspunsuri

2014-01-27T18:31:06+02:00
- Ana, tu, ce crezi, pasiunea pentru lectura este o boala?
- Nu, insa, nu o are oricine. Excesul de lectura este doar cei care sunt curiosi din fire si ale caror intrebari, prea multe, bat la poarta sufletului pentru a li se raspunde cu bucurie si extaz.
- Si ce anume starneste aceasta curiozitate?
- Lumea din jur incadrata in prea multe canoane, evenimentele ce ne cuprind ca un vartej al Timpului, si zborul...gandurilor mereu nelinistite.
- Si ce iti pot raspunde cartile, Ana?
- Pai, fiecaruia ni se dau raspunsuri, dar oarecum diferite. E mult mai complex de-atat. Randurile atent asternute dintr-o carte, te pot indemna la visare si-ti pot aduce rauri de bucurie in suflet, dezvaluind daruri ale stiintei sau creatiei umane, iar, in acelasi timp, te pot ravasi in clipe parca inghetate de istorie, aratandu-ti calea inapoi a ceea ce ai fost sau drumul inainte, a ceea ce vei deveni!
- Atunci, lectura nu este o boala, Ana, ci un drum de parcurs in Timp si in Spatii in care sunt mii de astfel de calatori ce poarta cu ei fericiti sau ingandurati infinite intrebari si raspunsuri.
- Da, cam asa ceva, draga mea! Cultura e o misiune grea si cere eforturi de ambele parti.

-Ana, tu ce crezi?
Cuvintele in italice sunt din textul ei.
Aha, e super faina... nu mi-ar fi trecut asemenea idei prin cap nici.... :))
e normal, persoane diferite, ganduri diferite. Asta am spus si in compunere. Fiecare intelege altceva din lecturile facute.
Asa este ! ;)