Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-22T18:55:28+03:00
Pai : 100% + 10%= 110% , 100%-20%=80%
         110 supra 100 înmulțit cu 80 supra 100 înmulțit cu x = 20 lei , vei ajunge la o proportie iar de acolo va trebui doar sa calculezi 8800 supra 10000 înmulțit cu x = 20 va trebui sa împarți  numarul 8800 supra 10000 la 20 si vei afla ca carte costa 17,6 lei.
1 5 1
2014-05-22T19:05:47+03:00
20+10%=20+10/100*20=20+1/10*20=20+20/10=20+2=22 lei
22-20%=22-20/100*22= 22-2/10*22=22-44/10=22-4,4=17,6 lei