Ajutati.ma si pe mine la urmatoarele probleme :

1.Un elicopter are de starbatut 900 km in 6 ore.Daca zboara timp de 4 ore cu 135 km pe ora , cu ce viteza isi va continua traseul pentru a ajunge la timp ?

2. Doi frati au impreuna 22 ani.Cand unul avea 7 ani ,celalalt implinea 3 ani. Ce varsta are fiecare ?

3.Un tata a avut 30 ani la nastere fiului sau. Cati ani va avea fiul , cand tatal va avea 51 de ani ? Cati ani va avea tatal cand fiul va avea 32 de ani ?

4.Un melc a parcurs 2 cm in 10 secunde. Ce distanta va parcurge melcul intr-un minut ?

1

Răspunsuri

2014-05-22T18:46:57+03:00
4) 2 x 60 = 120 cm

1)  4 x 135 = 540 km
900 - 540= 360
360 : 2ore:180 km pe ora