Răspunsuri

2014-05-22T18:10:02+03:00
Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor,[1] este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaști. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Acoperișurile sunt înalte și acoperite cu țiglă policromă. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu. Castelul Huniazilor în Harta Iosefină a Transilvaniei, 1769-73
Cetatea a fost una dintre cele mai mari și vestite proprietăți ale lui Ioan de Hunedoara. Construcția a cunoscut în timpul acestuia însemnate transformări, servind atât drept punct strategic întărit, cât și drept reședință feudală.
Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-22T18:11:56+03:00
Castelul Huniazilor a fost folosit în special ca reședință nobiliara, dovadă fiind și lipsa unor perimetre secundare de apărare. Sălile construite în această perioada sunt Sala Dieteiși Sala Cavalerilor. Mai trebuiesc amintite și Turnul Capistrano (după numele unui vestit călugăr), Turnul buzduganelor și Bastionul alb..Unul dintre cele mai importante monumente de artă feudală gotică din Europa, castelul Huniazilor (numit uneori șicastelul Corvineștilor) a fost construit in secolul XIV pe locul unui vechi castru roman, lângă pârâul Zlasti.Castelul a fost dăruit de către regele Sigismund I de Luxemburg cneazului Voicu tatăl lui Iancu de Hunedoara. Castelul intră în posesia acestuia după moartea tatălui său și incepe un proces de modernizare, amplificare a fortificației (1440-1453).
 .
Comentariul a fost şters
Mersi mult!
Comentariul a fost şters