Răspunsuri

2014-05-22T15:55:23+03:00
A) cu formulele de calcul prescurtat:

(x²(x+1) - 9( x+1))/ ( x ² (x-1)-9(x-1)) = (x²(x-1) - 9(x-1)) =((x²-3²)(x+1)) /((x²-3²)(x-1))
se simplifica x²-3² de sus cu cel de jos si ramane :  E(x)  = (x+1)/ (x-1)
b) cred ca prin incercari pt valorile x=2 si x=3 iti da valori intregi, mai departe iti da valori fractionare, deci nu pot fi solutii
c) egalam expresia obtinuta cu cea data , facem calclele si rezulta ca este adevarata
(x+1)/ (x-1) =( x-1+ 2 )/(x-1) ---- rezulta x+1= x+1 , relatie verificata