Răspunsuri

2014-05-22T14:44:56+03:00
Am ales sa vorbesc despre Castelul Bran, un obiectiv turistic foarte frumos si de renume. Am fost aici prima oara in 2007 dintr-o intamplare, dar mi-a placut enorm de mult. Imi place tot ce e legat de vechi iar aici totul are o incarcatura emotionala greu de explicat. Totul m-a fascinat. Cum erau amenajate camerele, superbe, curtea interioara, absolut totul.
Un loc incarcat de istorie.Prima atestare documentară a Castelului Bran este reprezentată de un act emis la 19 noiembrie 1377 ce către regele Ungariei, Ludovic I de Anjou. Prin acest document, braşovenii primeau privilegiul de a construi o cetate de piatră la Bran.
Motivul principal pentru care turiştii străini aleg să viziteze Castelul Bran este reprezentat de legenda care s-a creat în jurul acestuia. Mitul Contelui Dracula are la bază romanul de ficţiune "Dracula", apărut în Marea Britanie, în 1897, avându-l ca autor pe scriitorul irlandez Bram Stoker. Personajele din romanul „Dracula” sunt rezultatul fanteziei autorului, dar faptele Contelui Dracula şi sfârşitul acestuia au la bază credinţele populare legate de existenţa unor forţe ale răului, precum vampirii sau strigoii. Domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, a fost asociat cu Dracula, deşi datele istorice nu confirmă prezenţa îndelungată a acestuia la Castelul Bran. Cu toate acestea, zona este promovată prin intermediul imaginilor unui vampir, care se hrănea cu sângele duşmanilor.
4 4 4