O compunere de 15-20 randuri cu titlul "O dupa-amiaza in parc" in care sa folosesti cate 2 adverbe din toate categoriile, adica adverbe de: mod, timp, loc si adverbe interogative, relative si nehotarate. Va rog mult ajutati-ma!

1

Răspunsuri

2014-05-22T08:37:38+03:00
Nu am invatat despre adeverbele interogative, relative si nehotarate , dar aduci tu ?Uite compunerea :

Azi, soarele straluceste puternic pe cer si razele blande mangaie pamantul. Aleea e pustie. Aici e locul meu favorit. Unde imi pot asculta gandurile si te poti bucura de singuratate, departe de agitatia orasului. Bancile lustruite asteapta multimea de copii care vin deobicei sa se joace in parc. Dar primavara, cand elevii merg repede la scoala nu mai nimeni.

Aud ciripitul vesel al unei priveghetori. Pasii mei marunti sparg linistea adanca. Daca ar ploua m-as ascunde in foisor dar acum sunt linistita . Un zambet larg imi inunda chipul, As vrea sa alerg dar parfumul floriilor ma indeamna sa raman o vesnicie in aceasta oaza de bucurie si pace. In zare se vad siluetele plopilor mereu rataciti. Puful lor inunda totul si imi amitesc de ceva ce vreau sa fac de mult. Caut atenta in parc locul unde mereu sunt papadii. Culeg una si suflu in ea. Puful i se imprastie si rad.

In curand trebuie sa plec, dar o dupa-amiaza in parc niciodata nu o sa ma intristeze. As vrea sa locuiesc aici, insa soarele apune si scalda cerul intr-o paleta de culori pastelate.

27 4 27