Mama a cumparat patru litri de lapte. in fiecare dimineata , fiecare dintre cei patru membri ai familiei bea 250 ml de lapte.
Pentru cate zile ajunge laptele cumparat? Cat lapte este necesar pentru o saptamana?

2
pai daca in fiecare dimineata ,fiecare om bea 250 ml=> (4 l = 4000ml) 250 x 4 =1000 =>4000ml:1000=4 (zile pt care ajunge laptele)

Răspunsuri

2014-05-21T21:54:31+03:00
4l=4000ml
250*4=1000ml lapte beau cei patru la un loc intr-o zi
4000:1000=pe 4 zile -le ajunge 4l lapte
1000ml=1l-beau 1l pe zi
7*1=7l-au nevoie intr-o saptamana

2 5 2
2014-05-21T21:56:08+03:00
Cati litri de lapte consuma dimineata?  250x4=1000 [un litru]                                          pentru cate zile ajunge cei patru litri de lapte?  1000x4=4000 [4 litri] ,deci pentru patru zile                                                                                                                             cat lapte este necesar pentru o saptamana?  7x1000=7000 [7 litri]
1 5 1