Un grup de elevi a efectuat o excursie astfel:in prima zi 2/5 din intregul drum si inca 28 km , a doua zi 1/4 din rest , a treia o treime din noul rest , iar in a patra zi restul de 442 km.
a) care este lungimea drumului parcurs?
b) cati km s-au parcurs a a III-a zi?

1
esti sigur 442?
Comentariul a fost şters
esti sigur ca ai transcris corect problema?
Comentariul a fost şters

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-22T00:25:18+03:00
I zi a parcurs:2x/5+28=(2x+140)/5
x-(2x+140)/5=(5x-2x-140)/5=(3x-140)/5   restul din drum

II zi a parcurs:(3x-140)/5·1/4=(3x-140)/20
(3x-140)/5-(3x-140)/20=(12x-560-3x+140)/20=(9x-420)/20  restul din drum
III zi a parcurs:(9x-420)/20·1/3=(9x-420)/60=3(3x-140)/60=(3x-140)/20
(9x-420)/20-(3x-140)/20=(9x-420-3x+140)/20=(6x-280)/20=2(3x-140)/20=(3x-140)/10 restul din drum

IV zi : (3x-140)/10=442
3x-140=442·10
3x=4420+140
x=4560/3
x=1520 km lungimea drumului

verificare:
I zi a parcurs: 1520·2/5+28=636 km
1520-636=884
II zi a parcurs 884/4=221 km
884-221=663
IIi zi: 663/3=221
663-221=442 

a) lungimea drumului:1520 km
b) in a treia zi a parcurs 221 km
iar in trei zile a parcurs:1078 km
1 5 1