Răspunsuri

2014-05-21T15:05:11+03:00
Poemul Cain file din poveste este o poveste de iubire in care autorul prelucreaza motivul popular zburatorului in conceptia populara.Zburatorul  este un personaj invaluit in mister care farmeca tinerele fete facandu-le sa se indragosteasaca de el.Asa se intampla si in poemul Calin file di poveste .Voiniul misterios intra in viata fetei de imparat pe neasteptate intr-o noapte dupa care dispare .La scurt timp dupa plecarea voinicului fata isi da seama ca asteapta un copil rodul iubirii dintre ea si Calin.Tatal ei imparatul o izgoneste din palat.
13 3 13
2014-05-21T15:05:40+03:00
Expozitiunea descrie anotimpul toamna cu toate caracteristicile ei dar prezinta in acelasi timp si un voinic care urca pe castel pana ajunge in camera fetei.
Intriga arata cum baiatul ajunge in camera fetei si o saruta iar dimineata tanara vede ca buzele ei sunt vinete  si isi da seama ca zburatorul a trecut pe la ea,si isi doreste cu ardoare sa mai treaca pe la ea.
Desfasurarea actiunii surprinde tanarul care in fiecare noapte vine la damnita pana c o data cand din cauza sarutului prea pasional o trezeste.Cand el da sa fuga aceasta il prinde de mana si el roaga sa ramana cu ea .In urmatoarea zi ea sta tot timpul la fereastra si plange. Intr-o zi ea este alungata de la palat si ajunge sa locuiasca intr-o cabanuta facuta chiar de ea,si unde aduce pe lume rodul iubirii dintre ea si zburator.
Punctul culminant este ca dupa 7 ani el isi face aparitia in padurea unde se afla fosta printesa si copilul lor.
Deznodamantul arata cum dupa intalnire cei 2 se casatoresc si invita atat pe oameni de seama cat si pe animale.
12 3 12