Am nevoie de ajutor!
Cine imi poate explica mai pe larg ce este axa numerelor,de exemplu cum pot pune fractii pe axa si lucruri de genul acesta? Multumesc!

1
Poti sa dai pe cel mai bun raspuns ? Multumesc ! :)

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-01-26T16:04:52+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Axa numerelor este o axa orizontala pe care se reprezinta numere. Deoarece caietul de mate are patratele, sa presupunem ca o unitate este de 4 patratele. 
    Procedam astfel :
           Fa o dreapta orizontala cu o sageata la capat.
           Pune la mijlocul dreptei numarul 0. In dreapta acestui punct ( care reprezinta numarul 0 ) vor fi numerele mai mari ca 0, deci numerele pozitive. In stanga lui vor fi numerele mai mici ca 0, deci numerele negative.
          Sa spunem ca o unitate este de 4 patratele. Deci numarul 1 se va reprezenta pe axa la 4 patratele distanta fata de 0 ( bineinteles ca in dreapta lui 0 ).
   Pentru reprezentarea lui 3, numaram 4 · 3 = 12 patratele la dreapta. Acolo va fi 3.
   Pentru reprezentarea lui -2, numaram 4·2 = 8 patratele la stanga!
   Pentru o fractie, de exemplu 1/2 avem 4 · (1/2) = 2 patratele la dreapta. Aceasta fractie este la mijlocul dintre 0 si 1.
     Pentru 3/8 avem  4 ·(3/8) = 12/8 => 1 patratica si jumatate la dreapta. Este important ca unitatea de masura sa fie mai mare pentru ca reprezentarea fractiilor sa iti incape pe axa.
       Pentru fractii negative, procedam la fel, numai ca vor fi in stanga lui 0.
       Sper ca te-am lamurit !        
2 5 2