Întrebare

In padurea petrisorului de mihail sadoveanu povestire

de Morosanstefan

Ai nevoie de mai multe detalii? Întreabă!

Întreabă pe Morosanstefan despre această întrebare...

Răspunsuri

Răspunsuri

1
Emmaiac a răspuns.
"In padurea Petrisorului" este un fragment dintr-o povestire in care se relateaza o intamplare de vanatoare.
In partea descriptiva de inceput este descrisa viata din padure, cu tot cu minunatele peisaje. In aceste descrieri apar vietuitoare ca: granguri, sticleti, cintezi, pitigoi, musculite, gaze cu aripi stravezii si albastre, fluturi si iepurele roscat care dormita in barlogul sau.
Dupa aceste descrieri minunate, apar doua personaje: un boier si un vanator. Acestia se plimba prin padurea deasa si isi cheama cainii pe nume Osman si Frisca. Ei se plimba, in timp ce vanatorul povesteste cum a doborat doi lupi imensi din cateva impuscaturi.
Se face liniste o perioada de timp, deoarece cei doi trimisesera copoii la vanatoare. Pe drum ei se intalnesc cu o veverita, dar nu ii fac niciun rau.
Dintr-o data, o caprioara trece fulgerator prin fata lor, iar unul dintre cei doi incepe sa traga in ea. Caprioara a fost nimerita intr-un punct, iar din acel loc sangele a inceput sa siroiasca. Acesta se impleticea pe picior, apoi forma mici balti. Caprioara se uita din cand in cand la reflectia ei din apa. La un moment dat, un tap a trecut pe acolo, dar nu a ajutat-o.
Din pacate, caprioara a murit in chinuri.
  • Comentarii
  • Raportează abuzul!
  • Mulţumesc (60)
  • evaluează Calificativ: 3, Voturi: 24

Comentarii

Introdu comentariul tău la acest răspuns aici...