Întrebare

Avatarul utilizatorului eduard11

Scrie o poveste a pronumelui, in care sa dai viata tipurilor de pronume invatate (pronume personal, pronume posesiv, pronume demonstrativ).

de Eduard11

Ai nevoie de mai multe detalii? Întreabă!

Întreabă pe Eduard11 despre această întrebare...

Răspunsuri

Răspunsuri

2
Avatarul utilizatorului darkyofficial
Darkyofficial a răspuns.
Primăvara este anotimpul meu preferat. Soarele, cu ale sale raze, încălzeşte pământul şi al nostru suflet. Primăvara a alungat gândurile friguroase ale tuturor vieţuitoarelor, iar pe ale sale le-a transformat în speranţă. Acum, ciocârlia se întoarce din ţările calde pe meleagurile noastre şi ne încântă cu al său glas suav. Natura, cu a sa mantie verde, emană prospeţime şi culoare. Grija sa este să trezească la viaţă fiecare firişor de iarbă şi să înmugurească fiecare copac. A noastră, a oamenilor, este să ne apucăm de muncile câmpului pentru a ne asigura de rodul său. De pe o floare, răsărită de nicăieri, un fluture zglobiu îşi etalează cu mândrie aripile sale frumos colorate. Din curtea casei noastre, se poate observa lunca veselă şi coloritul său viu. De sus, văzduhul cu al său albastru pur, lipsit de orice nor, zâmbeşte blând şi aduce linişte în inima mea.
  • Comentarii
  • Raportează abuzul!
  • Mulţumesc (4)
  • evaluează Calificativ: 5, Voturi: 3

Comentarii

Introdu comentariul tău la acest răspuns aici...
Avatarul utilizatorului Gabriela89
Gabriela89 a răspuns.
Stateteam intinsa pe o patura in gradina bunicii,invatand despre pronume.Mi se parea atat de greu incat am atipit o clipa.Din senin,aud o voce ciudata :"Nu vezi ca e cainele meu,nu al tau?",spuse El catre Ea.Ea,mai timida,ii raspunde:"Nu mai fii Asa posesiv si rau,este cainele amandurora,doar suntem frati.Acela vine catre Cei doi frati pentru a-I impaca spunandu-le:"Copii,invatati de la mine si de la aceea,bunica voastra noi nu ne certam niciodata chiar daca distanta dintre noi ar fi un impediment.
M-am frecat usor la ochi pentru ca nu-mi venea sa cred ca pronumele din cartea mea de romana luase viata,ba chiar avea si sentimente.Nu greseam totusi.Totul fusese doar un vis.

  • Comentarii
  • Raportează abuzul!
  • Mulţumesc (3)
  • evaluează

Comentarii

Introdu comentariul tău la acest răspuns aici...